Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eldest-Děj

7. 5. 2012

eldest.jpg

 Děj Eldesta

Eldest začíná tři dny potom, co Eragon zabil Durzu. Vardenové se zotavují z bitvy o Farthen Dûr a Ažihad, Murtagh a Dvojčata pronásledují urgaly, kteří po bitvě unikli do tunelů pod Farthen Dûrem. Když je nenadále přepadne skupina urgalů, Ažihad je zabit a Murtagh s Dvojčaty během potyčky zmizí. Vardenská Rada starších jmenuje Nasuadu nástupkyní svého otce a vůdkyní Vardenů a Eragon přísahá, že jí bude oddaně sloužit.

Eragon a Safira se rozhodnou, že musejí odjet do Ellesméry, aby začali svůj výcvik u Zdravého mrzáka. Než vyrazí, král trpaslíků Hrothgar Eragonovi nabídne, že ho přijme do svého klanu Dûrgrimst Ingeitum, a Eragon souhlasí, čímž získává stejná práva, jako mají všichni trpaslíci, a oprávnění účastnit se shromáždění trpaslíků.

Eragona a Safiru na jejich cestě do země elfů doprovází Arya a Orik, Hrothgarův chráněnec. Cestou zastavují v trpasličím městě Tarnag. Někteří trpaslíci jsou přátelští, ale Eragon zjistí, že zejména jeden klan tu jeho a Safiru vůbec nevidí rád – Az Sweldn rak Anhûin. Tento klan nenávidí Jezdce a draky, protože Křivopřísežníci jej téměř vyvraždily.Skupina nakonec přijíždí do elfského lesa Du Weldenwarden. V Ellesméře Eragon se Safirou poznají královnu Islanzadí, která, jak oba zjistí, je Aryinou matkou. Také se setkají se Zdravým mrzákem, starým elfem Oromisem, který je rovněž Jezdec. Oromis a jeho drak Glaedr posledních sto let tají svou existenci před Galbatorixem a hledají způsob, jak krále svrhnout. Oromis i Glaedr jsou postiženi důsledky starých ran, které jim brání v boji – Glaedr přišel o nohu a Oromis, kterého zajali a zlomili Křivopřísežníci, nemá dost energie na provádění náročnějších kouzel a přepadají ho vyčerpávající záchvaty.Eragon a Safira začnou svůj výcvik, jak společně, tak i oba samostatně. Eragon se naučí mnoho nového z dějin ras v Alagaësii, boje s mečem a starověkého jazyka, který používají všichni kouzelníci. Během studia starověkého jazyka si uvědomí, že udělal strašnou chybu, když se Safirou žehnali sirotkovi ve Farthen Dûru: chtěl říct „Nechť jsi chráněna před neštěstím“, ale ve skutečnosti řekl „Nechť jsi ochranou před neštěstím“. Tak uvalil na dítě kletbu nutící je chránit ostatní před jakoukoli bolestí a neštěstím.

Safira ve výuce s Glaedrem dělá rychlé pokroky, ale jizva, kterou Eragon nese jako následek souboje s Durzou, zpomaluje jeho výcvik. Nejenže ho zranění na zádech zohyzdilo, ale nečekaně jej ochromuje bolestivými záchvaty. Neví, jak se bude moci rozvíjet jako kouzelník a bojovník, pokud křeče nepřestanou.

Eragon si začíná uvědomovat, že se zamiloval do Aryi. Vyzná se jí ze svých citů, ale ona ho odmítne a brzy odjede zpátky k Vardenům.

Pak se koná elfská slavnost Agaetí Blödhren známá také jako Oslava Pokrevní přísahy, během níž Eragon projde kouzelnou proměnou: změní se v něco mezi člověkem a elfem – není tak docela ani jedním, ani druhým. Zahojí se mu jizva na zádech a získá stejné nadlidské síly, jaké mají elfové. Pozmění se i jeho rysy, takže vypadá trochu jako elf.

Tou dobou Eragon zjistí, že Vardeny čeká bitva s Královstvím a že jeho i Safiru nesmírně potřebují. Zatímco byl pryč, Nasuada přesunula Vardeny z Farthen Dûru do Surdy, země na jih od Království, která stále zůstává nezávislá na Galbatorixovi.

Eragon se Safirou a Orikem opustí Ellesméru potom, co slíbí Oromisovi a Glaedrovi, že se vrátí, jakmile to bude možné, aby dokončili svůj výcvik. Mezitím svá vlastní dobrodružství prožívá i Eragonův bratranec Roran. Galbatorix poslal do Carvahallu ra’zaky a legii vojáků, aby Rorana zajali a použili ho proti Eragonovi. Roranovi se podaří utéct do nedalekých hor. S ostatními vesničany se pokusí vyhnat vojáky, během boje však mnoho vesničanů zemře. Když vesnický řezník Sloun, který nenávidí Rorana a brání jeho zasnoubení se svou dcerou Katrinou, zradí Rorana ra’zakům, ďábelské hmyzí nestvůry Rorana najdou a zaútočí na něj uprostřed noci v jeho ložnici. Roran se ubrání, ale ra’zakové zajmou Katrinu.Roran přesvědčí obyvatele Carvahallu, aby opustili vesnici a odešli hledat útočiště u Vardenů v Surdě. Vyrazí tedy na západ k pobřeží s nadějí, že odtud budou moci doplout do Surdy. Roran se projeví jako rozený vůdce a provede je bezpečně přes Dračí hory na pobřeží. V přístavním městě Teirmu potkají Jeoda, který Roranovi řekne, že Eragon je Jezdec, a vysvětlí mu, co ra’zakové ve vesnici hledali – Safiru. Jeod Roranovi a vesničanům nabídne, že jim pomůže dostat se do Surdy, a naznačí mu, že jakmile budou bezpečně u Vardenů, může mu Eragon pomoci při záchraně Katriny. Jeod s vesničany unesou loď a plaví se do Surdy.Eragon a Safira dorazí k Vardenům, kteří se připravují na bitvu. Eragon zjistí, co se stalo z dítěte, kterému dal své špatně formulované požehnání: jmenuje se Elva, a ačkoli je to ještě nemluvně, vypadá jako čtyřleté dítě s hlasem a chováním cynického dospělého. Eragonovo kouzlo ji nutí cítit bolest všech lidí v jejím okolí a nutí ji je chránit; pokud se tomuto nutkání brání, trpí ona sama.

Eragon, Safira a Vardenové vyrážejí vstříc oddílům Království na Hořící pláně, rozlehlý pás země, na kterém kouří a doutnají podzemní rašelinové ohně. Užasnou, když se na zádech rudého draka objeví další Jezdec. Nový Jezdec zabije krále trpaslíků Hrothgara a pak začne bojovat s Eragonem a Safirou. Když se Eragonovi podaří strhnout Jezdci helmu, spatří Murtagha.

Murtagh během urgalského přepadení pod Farthen Dûrem nezemřel. Celé to připravila Dvojčata – zrádci, kteří útok naplánovali, aby byl zabit Ažihad a oni mohli zajmout Murtagha a odvést ho ke Galbatorixovi. Král Murtagha přinutil, aby mu přísahal věrnost ve starověkém jazyce. Teď jsou Murtagh a jeho nově vylíhnutý drak Trn Galbatorixovými otroky, a ačkoli ho Eragon prosí, aby Galbatorixe opustil a přidal se k Vardenům, Murtagh prohlásí, že přísaha mu nikdy nedovolí krále neuposlechnout.

Murtagh dokáže přemoci Eragona se Safirou pomocí nevysvětlitelné síly. Přesto se je rozhodne kvůli jejich předchozímu přátelství pustit. Než odletí, vezme Eragonovi Zar’roc a prohlásí ho za své dědictví, jelikož je Morzanův starší syn. Pak mu prozradí, že není jediným Morzanovým synem – Eragon a Murtagh jsou bratři, neboť oba porodila Selena, Morzanova žena. Dvojčata zjistila pravdu, když zkoumala Eragonovy vzpomínky toho dne, co přišel do Farthen Dûru.

Eragon je otřesen Murtaghovým odhalením o jejich společném původu. Nakonec se spojí s Roranem a vesničany z Carvahallu, kteří připluli na Hořící pláně právě včas, aby pomohli Vardenům v bitvě. Roran hrdinsky bojuje a povede se mu zabít Dvojčata.

Roran s Eragonem hovoří o jeho podílu na Gerově smrti a bratranci se nakonec usmíří. Eragon Roranovi slíbí, že mu pomůže zachránit Katrinu, kterou unesli ra’zakové.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mod menu gratuito

belleHit,1. 6. 2022 1:16

https://www.youtube.com/watch?v=oryf0VlM15U&feature=youtu.be
https://issuu.com/siseesko/docs/gta_5_mod_menu_2022

MOD MENU KIDDIONS NUEVA VERSION
gta 5 mod redux
gta 5 mod menu 2022,gta mod menu,gta 5 online mod menu,gta online mod menu,gta 5 mod menu pc,mod menu gta 5,gta 5 mod menu pc 2022,gta mod menu pc,gta online mod menu pc,gta 5 mod menu free,mod menu gta v online,gta 5 pc mod menu,gta online undetected menu,gta online mod menu free,gta 5 mod menu download pc,gta 5 mod menu download,gta mod menu free,kiddions mod menu,kiddions mod menu gta 5,gta 5 kiddions mod menu2022,gta v mod menu,gta 5 free mod menu,kiddions
june july free gta 5 hack, gta v hack 2022
gta 5 full game mobile download for ios android and windows 7, is gta 5 available for android phone, gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb), gta 5 unity android ios download, gta 5 full game mobile download for ios android and windows, how to download unity on android, gta 5 official gameplay - prologue + download for android/ios, how to install gta v in mobile android, gta v mobile - download gta 5 for android & ios androidgtav.com, gta 5 unity android ios download free full version, gta v mobile - download gta 5 for android, gta 5 apk download for android and ios ppsspp highly compressed, gta 5 unity android ios download free, download gta 5 android ios free apk ipa, gta 5 download for android free full version ios 14, gta 5 unity android ios download free download, how to download and play gta 5 on android, how to download gta 5 on ios without verification, gta 5 download for android free full version ios, can you download gta 5 on ios, gta 5 apk download for android and ios ppsspp, can i download gta 5 on ios, how to download gta v game for android, download gta 5 android ios free apk ipa file, gta v mobile - download gta 5 for android & ios, how to download gta 5 on ios, can we download gta 5 in ios, is gta 5 available for android for free, can you download gta 5 on iphone, download gta 5 android ios free apk ipad, how to get android apk on ios, gta 5 on android download full game (android and ios), gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb) gameplay, gta 5 download for android free full version ios 15, how to get gta v for android, how to gta v download in android mobile, how to download android apk on ios, gta 5 full game mobile download for ios android and windows free
MOD MENU no ban

Hello

Joshuabeaup,31. 5. 2022 1:50

Visit my site: https://leadersdesens.com

нет носков или носок

Arnoldniz,25. 5. 2022 22:18

https://mir74.ru/doska/prodaja-6530-vaz2107.html

Do not miss

Anthonysceme,24. 5. 2022 21:16

Bеst оnlinе cаsino and sports betting
deposit bоnus up to 500
Slоts, Frееspins, Роker, and many gаmes.
get your bоnus right now
https://tinyurl.com/3wr7weru

Law firm

lawfirmtr,24. 5. 2022 15:57

Mergers & Acquisitions in Turkey

Как дженерики Виагры, Сиалиса и Левитры помогают избавиться от комплексов во время секса.

Indiafarmki,24. 5. 2022 9:33

Как не облажаться на первом "близком" свидании с партнером?

В такие непростые времена, в которые сейчас приходится жить, очень важно не потерять веру в себя и свою мужскую силу.
Очень многие вещи были отодвинуты на второй и третий план, в частности, сексуальные отношения.
Наша команда, как всегда на страже Вашего мужского благополучия и здоровья.
Мы не оставим Вас один на один с личной проблемой и страхом сделать первый шаг в сексуальных отношениях.
Во времена, когда от России отворачиваются Западные партнеры-ублюдки, Индия как всегда протягивает руку помощи и помогает импортозаместить оригинальные препараты Виагры, Сиалиса и Левитры "фашистского" бренда Пфайзер.
Индийские дженерики Viagra - Силденафил 100 и 200 мг, Sialis - Тадалафил 20 и 40 мг, Levitra - Варденафил 20 мг. в наличии в Санкт-Петербурге.
Препараты данной группы ЭД помогают безусловно и эффективно побеждать эректильную дисфункцию любого генеза, в виду психических расстройств и проблем или физиологических, возрастных изменений - уже с первой таблетки.

Если Вы юноша старше 18 лет и боитесь первого секса, на помощь приходят дженерики Виагры или Сиалиса - страх будет повержен, а подруга будет стонать от восторга! Гарантия успеха - 100%, в противном случае 100% возврат!
Если Вы мужчина 30-50 лет, и просто планируете удивить свою подругу безудержным сексом на всю ночь - Вам опять к нам. Дженерики Виагры творят чудеса!
Мужчинам за 60 - мы посоветуем взять дженерик Левитры, так как он более мягко работает и практически не имеет никаких побочных действий в виде головной боли, покраснения лица и заложенности носа.
Также не грузит сердечно-сосудистую систему организма.
Всем глубоких оргазмов и добра!

reduslim

AlfredSam,23. 5. 2022 20:18

https://comeperdpeso.blogspot.com/2022/05/wie-kann-man-20-kg-in-einem-monat.html

работа 74 ru челябинск

Arnoldniz,20. 5. 2022 7:35

https://mir74.ru/12791-na-juzhnom-urale-byvshijj-gendirektor-oboronnogo.html

Ебусь во все дыры, телки с буферами

Stasdoa,19. 5. 2022 20:16

Привет товарищи
Наша предприятие предоставялет интим услуги, лучшие телки с буферами, голые письки, отборная порнушка, анал, лесбиянки, все на нашем сайте.
Наша сайт - https://ecomarket.ru/

Заходи и дрочи по полной !!!

娛樂城

DennisDew,18. 5. 2022 2:52


娛樂城

Engineering assignments

HerbertJew,18. 5. 2022 2:09

How to find the balance in everything? There are two ways.


https://www.shawl-anderson.org/profile/earth-science-homework-help-gclhxp3kgqw/profile
https://www.lochielhouse.com.au/profile/durham-county-school-assignment-7vhxalybyra/profile
https://www.dogwoodarts.com/profile/do-my-finance-homework-fqzdcvdo/profile
https://www.lochielhouse.com.au/profile/duty-assignment-o9vhz08f761/profile
https://www.chefsgallery.com.au/profile/do-my-math-homework-for-me-uo0rk84ks/profile
https://www.herefordrc.co.uk/profile/easy-steps-to-writing-an-essay-zcgbm8dnj/profile
https://www.artsandscraps.org/profile/dynamics-homework-solutions-qmgadakn8ap/profile
https://www.raceofchampions.com/profile/economics-homework-help-free-ytyqi69f/profile
https://www.visitlewisfarms.com/profile/does-homework-help-you-learn-go05joa50t/profile
https://www.dogwoodarts.com/profile/economics-assignment-o3jptbjtbeg/profile
https://www.herefordrc.co.uk/profile/donna-young-writing-paper-l1t541d/profile
https://www.coralrestoration.org/profile/do-my-homework-online-92wwz93p/profile
https://www.chefsgallery.com.au/profile/doing-math-homework-b1s7t8zjfl2/profile
https://www.lochielhouse.com.au/profile/does-homework-help-students-zwmrjkhe/profile
https://www.dogwoodarts.com/profile/do-we-have-homework-26ju48z2ub/profile


https://controlc.com/67944078
https://p.teknik.io/05uob
https://prc-symbiota.tacc.utexas.edu/checklists/checklist.php?cl=1737&emode=1
https://ide.geeksforgeeks.org/tryit.php/eKBqHke1JD
https://biocoll.inhs.illinois.edu/portal/checklists/checklist.php?cl=2120&emode=1

Cool math games online on browser!

MathAccep,17. 5. 2022 21:44

Please read on for more information if this sounds like. 7 of the greatest free online cool math games online papa's pizzeria for kids is included in this post.

https://play-coolmathgames.com/

дизайн сайта новосибирск

Louismap,17. 5. 2022 16:49

https://clients1.google.co.in/url?sa=t&url=https%3A%2F%2Ffreelanceshop.org

娛樂城

DennisDew,17. 5. 2022 13:36


娛樂城

Oxipres

Flux,17. 5. 2022 12:34


Hi there! I just want to offer you a huge thumbs up for your great info you've got right here on this post. I'll be coming back to your website for more soon.

Ебусь во все дыры, телки с буферами

Stascsw,17. 5. 2022 5:42

Добрый день друзья
Наша организация предоставялет интим услуги, лучшие телки с буферами, голые письки, отборная порнушка, анал, лесбиянки, все на нашем сайте.
Наша сайт - https://sm-remont.ru/

Заходи и дрочи по полной !!!

casinosite

WilliamUnelp,17. 5. 2022 3:32


온라인 카지노 가입 상담 전문 컨설팅

온라인 카지노를 처음 접하신 분들은 카지노 게임 플레이를 즐기고 싶은데 어디서 어떻게 해야 되는지 많은 고민이 될 것 입니다. 고민의 종류로는 카지노 게임을 플레이 후 환급 처리에 관한 문제, 온라인 카지노는 어떠한 방식으로 이용하는지 대한 문제, 온라인 카지노를 이용 시 나에게 오는 피해는 없을지 많은 것을 생각하게 됩니다. 따라서 어떻게 해야 좋은 선택 인지를 많이 고민합니다. 본사와 상담 후 카지노 사이트 가입을 추천 드리고 있습니다.
온라인 카지노를 이용 함으로써 나에게 오는 악 영향은 없을지 왜 많은 사람들은 온라인 카지노를 플레이 하는지, 온라인 카지노를 믿을 수 있는지 모든 것을 본사에서 상담하여 드리고 있습니다.

본사에서 안내해드리는 카지노사이트 는 모두 100% 검증이 되었고 안전한 곳만을 안내하여 드리고 있습니다.

kuhni

Jasontup,16. 5. 2022 20:02

https://kuhnidlyadoma.ru/derevo-na-kuhne/
https://kuhnidlyadoma.ru/vybor-kuhonnoj-mebeli/
https://kuhnidlyadoma.ru/pvh-plyonka-sunfasad/
https://kuhnidlyadoma.ru/mdf-chto-za-material/
https://kuhnidlyadoma.ru/fasady-dlya-kuhni/
https://kuhnidlyadoma.ru/zakaz-mebel-dlya-kuhni/
https://kuhnidlyadoma.ru/kakuyu-kuhnyu-vybrat/
https://kuhnidlyadoma.ru/krashennyj-mdf/
https://kuhnidlyadoma.ru/kuhonnye-fasady/
https://kuhnidlyadoma.ru/mebelnye-detali-na-zakaz/
https://kuhnidlyadoma.ru/dekorativnye-nakladki/
https://kuhnidlyadoma.ru/derevyannyj-shpon/
https://kuhnidlyadoma.ru/patina-dlya-mebeli/
https://kuhnidlyadoma.ru/shponirovannye-fasady/

soonyUnrerom

Danielgak,14. 5. 2022 2:34

https://vk.com/@-190585996-sexy-naked-white-stockings

бетсити мобильная версия скачать

AbdulSab,13. 5. 2022 5:54



Betcity приложение