Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eldest-Děj

7. 5. 2012

eldest.jpg

 Děj Eldesta

Eldest začíná tři dny potom, co Eragon zabil Durzu. Vardenové se zotavují z bitvy o Farthen Dûr a Ažihad, Murtagh a Dvojčata pronásledují urgaly, kteří po bitvě unikli do tunelů pod Farthen Dûrem. Když je nenadále přepadne skupina urgalů, Ažihad je zabit a Murtagh s Dvojčaty během potyčky zmizí. Vardenská Rada starších jmenuje Nasuadu nástupkyní svého otce a vůdkyní Vardenů a Eragon přísahá, že jí bude oddaně sloužit.

Eragon a Safira se rozhodnou, že musejí odjet do Ellesméry, aby začali svůj výcvik u Zdravého mrzáka. Než vyrazí, král trpaslíků Hrothgar Eragonovi nabídne, že ho přijme do svého klanu Dûrgrimst Ingeitum, a Eragon souhlasí, čímž získává stejná práva, jako mají všichni trpaslíci, a oprávnění účastnit se shromáždění trpaslíků.

Eragona a Safiru na jejich cestě do země elfů doprovází Arya a Orik, Hrothgarův chráněnec. Cestou zastavují v trpasličím městě Tarnag. Někteří trpaslíci jsou přátelští, ale Eragon zjistí, že zejména jeden klan tu jeho a Safiru vůbec nevidí rád – Az Sweldn rak Anhûin. Tento klan nenávidí Jezdce a draky, protože Křivopřísežníci jej téměř vyvraždily.Skupina nakonec přijíždí do elfského lesa Du Weldenwarden. V Ellesméře Eragon se Safirou poznají královnu Islanzadí, která, jak oba zjistí, je Aryinou matkou. Také se setkají se Zdravým mrzákem, starým elfem Oromisem, který je rovněž Jezdec. Oromis a jeho drak Glaedr posledních sto let tají svou existenci před Galbatorixem a hledají způsob, jak krále svrhnout. Oromis i Glaedr jsou postiženi důsledky starých ran, které jim brání v boji – Glaedr přišel o nohu a Oromis, kterého zajali a zlomili Křivopřísežníci, nemá dost energie na provádění náročnějších kouzel a přepadají ho vyčerpávající záchvaty.Eragon a Safira začnou svůj výcvik, jak společně, tak i oba samostatně. Eragon se naučí mnoho nového z dějin ras v Alagaësii, boje s mečem a starověkého jazyka, který používají všichni kouzelníci. Během studia starověkého jazyka si uvědomí, že udělal strašnou chybu, když se Safirou žehnali sirotkovi ve Farthen Dûru: chtěl říct „Nechť jsi chráněna před neštěstím“, ale ve skutečnosti řekl „Nechť jsi ochranou před neštěstím“. Tak uvalil na dítě kletbu nutící je chránit ostatní před jakoukoli bolestí a neštěstím.

Safira ve výuce s Glaedrem dělá rychlé pokroky, ale jizva, kterou Eragon nese jako následek souboje s Durzou, zpomaluje jeho výcvik. Nejenže ho zranění na zádech zohyzdilo, ale nečekaně jej ochromuje bolestivými záchvaty. Neví, jak se bude moci rozvíjet jako kouzelník a bojovník, pokud křeče nepřestanou.

Eragon si začíná uvědomovat, že se zamiloval do Aryi. Vyzná se jí ze svých citů, ale ona ho odmítne a brzy odjede zpátky k Vardenům.

Pak se koná elfská slavnost Agaetí Blödhren známá také jako Oslava Pokrevní přísahy, během níž Eragon projde kouzelnou proměnou: změní se v něco mezi člověkem a elfem – není tak docela ani jedním, ani druhým. Zahojí se mu jizva na zádech a získá stejné nadlidské síly, jaké mají elfové. Pozmění se i jeho rysy, takže vypadá trochu jako elf.

Tou dobou Eragon zjistí, že Vardeny čeká bitva s Královstvím a že jeho i Safiru nesmírně potřebují. Zatímco byl pryč, Nasuada přesunula Vardeny z Farthen Dûru do Surdy, země na jih od Království, která stále zůstává nezávislá na Galbatorixovi.

Eragon se Safirou a Orikem opustí Ellesméru potom, co slíbí Oromisovi a Glaedrovi, že se vrátí, jakmile to bude možné, aby dokončili svůj výcvik. Mezitím svá vlastní dobrodružství prožívá i Eragonův bratranec Roran. Galbatorix poslal do Carvahallu ra’zaky a legii vojáků, aby Rorana zajali a použili ho proti Eragonovi. Roranovi se podaří utéct do nedalekých hor. S ostatními vesničany se pokusí vyhnat vojáky, během boje však mnoho vesničanů zemře. Když vesnický řezník Sloun, který nenávidí Rorana a brání jeho zasnoubení se svou dcerou Katrinou, zradí Rorana ra’zakům, ďábelské hmyzí nestvůry Rorana najdou a zaútočí na něj uprostřed noci v jeho ložnici. Roran se ubrání, ale ra’zakové zajmou Katrinu.Roran přesvědčí obyvatele Carvahallu, aby opustili vesnici a odešli hledat útočiště u Vardenů v Surdě. Vyrazí tedy na západ k pobřeží s nadějí, že odtud budou moci doplout do Surdy. Roran se projeví jako rozený vůdce a provede je bezpečně přes Dračí hory na pobřeží. V přístavním městě Teirmu potkají Jeoda, který Roranovi řekne, že Eragon je Jezdec, a vysvětlí mu, co ra’zakové ve vesnici hledali – Safiru. Jeod Roranovi a vesničanům nabídne, že jim pomůže dostat se do Surdy, a naznačí mu, že jakmile budou bezpečně u Vardenů, může mu Eragon pomoci při záchraně Katriny. Jeod s vesničany unesou loď a plaví se do Surdy.Eragon a Safira dorazí k Vardenům, kteří se připravují na bitvu. Eragon zjistí, co se stalo z dítěte, kterému dal své špatně formulované požehnání: jmenuje se Elva, a ačkoli je to ještě nemluvně, vypadá jako čtyřleté dítě s hlasem a chováním cynického dospělého. Eragonovo kouzlo ji nutí cítit bolest všech lidí v jejím okolí a nutí ji je chránit; pokud se tomuto nutkání brání, trpí ona sama.

Eragon, Safira a Vardenové vyrážejí vstříc oddílům Království na Hořící pláně, rozlehlý pás země, na kterém kouří a doutnají podzemní rašelinové ohně. Užasnou, když se na zádech rudého draka objeví další Jezdec. Nový Jezdec zabije krále trpaslíků Hrothgara a pak začne bojovat s Eragonem a Safirou. Když se Eragonovi podaří strhnout Jezdci helmu, spatří Murtagha.

Murtagh během urgalského přepadení pod Farthen Dûrem nezemřel. Celé to připravila Dvojčata – zrádci, kteří útok naplánovali, aby byl zabit Ažihad a oni mohli zajmout Murtagha a odvést ho ke Galbatorixovi. Král Murtagha přinutil, aby mu přísahal věrnost ve starověkém jazyce. Teď jsou Murtagh a jeho nově vylíhnutý drak Trn Galbatorixovými otroky, a ačkoli ho Eragon prosí, aby Galbatorixe opustil a přidal se k Vardenům, Murtagh prohlásí, že přísaha mu nikdy nedovolí krále neuposlechnout.

Murtagh dokáže přemoci Eragona se Safirou pomocí nevysvětlitelné síly. Přesto se je rozhodne kvůli jejich předchozímu přátelství pustit. Než odletí, vezme Eragonovi Zar’roc a prohlásí ho za své dědictví, jelikož je Morzanův starší syn. Pak mu prozradí, že není jediným Morzanovým synem – Eragon a Murtagh jsou bratři, neboť oba porodila Selena, Morzanova žena. Dvojčata zjistila pravdu, když zkoumala Eragonovy vzpomínky toho dne, co přišel do Farthen Dûru.

Eragon je otřesen Murtaghovým odhalením o jejich společném původu. Nakonec se spojí s Roranem a vesničany z Carvahallu, kteří připluli na Hořící pláně právě včas, aby pomohli Vardenům v bitvě. Roran hrdinsky bojuje a povede se mu zabít Dvojčata.

Roran s Eragonem hovoří o jeho podílu na Gerově smrti a bratranci se nakonec usmíří. Eragon Roranovi slíbí, že mu pomůže zachránit Katrinu, kterou unesli ra’zakové.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

acc-buy.com Best Social Media Account Store hotmail gmail yahoo outlook vfemail

Bryanbruic,3. 1. 2023 13:03

- acc-buy.com Buy Social Media Account yahoo aol hotmail outlook zoho vfemail gmail skype rambler

free imvu codes for credits

belleHit ,3. 1. 2023 6:10

https://rextester.com/QFV33517

click above and GET credits 2023!
free imvu credits yellow
how to get free imvu credits no human verification
app for free imvu credits

https://rextester.com/JYRW5518

Кулинарные рецепты с фотографиями, Готовим сами

RandyUndef,3. 1. 2023 2:24


https://gotovim.su/napitki/kefirnyy-kokteyl-s-klubnikoy-i-bananom/ - Кулинарные рецепты с фотографиями и пошагово, готовим сами вкусные блюда

soonyUnrerom

Vernonhit,30. 12. 2022 15:53

https://telegra.ph/Mexican-Hairy-Teens-Nackt-11-02

Medicament tidings leaflet. Effects of Soporific Abuse. luws62

FaHeaxy,30. 12. 2022 3:23

Pills information. What side effects can this medication cause? https://pharmduck.com/ online doctor visit for ed

Let’s monetize your website and propel you into Google’s Top 10!

Voldemdub,29. 12. 2022 17:50

Hello!
Using unique recently developed by our IT engineers software, as well as advanced search engine strategies, we can create backlinks from trusted forums, sites, blogs, social bookmarks and networks, wiki and so on to your website. As a result, our backlinks are coming naturally from relevant and authoritative webpages where the link is followed with a descriptive anchor and are placed contextually within the editorial content. This is arguably the shortest way to propel you into Google’s Top 10.

According to our 17 year experience, using our SEO methods and strategies, average advance period in TOP-10 search engines is about 3-6 months (high-frequency queries), and with the integrated promotion of the site it will be in the top 10 search engines (some requests) within 2-3 weeks.

So, let’s increase a thousand times the number of high PR backlinks from trusted Internet resources to propel you into Google’s Top 10 and monetize your website together!

A free Backlinks Report for your website is available on request. Just provide us with the following information below about your website, let us work on your project 2-3 days for free, and send you the Report. All the high PR backlinks to your site gained during this trial period will remain yours anyway.
1. Full website URL:
2. Website name:
3. Keywords (if no, we will choose ourselves):
4. Target category (if no, we will choose ourselves):
5. Small description of your services/goods (up to 250 words):
6. Full description of your services/goods (250-500 words):
7. Contact phone and email:
8. Twitter URL (if any):
9. Profile Image (if any):

Voldemar K.
Telegram - @Voldemar_2022;
WhatsApp +98 903 5688147

матовое стекло для межкомнатных дверей

Bogdanmbi,29. 12. 2022 3:37

Здравствуйте товарищи!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Офис сегодня – это не пыльная комната в панельном здании, а лицо компании, его визитная карточка. Во многом это определяет интерьер, но также огромное значение имеют дверные конструкции и стеклянные перегородки в офисе. Появившись в качестве перегородок достаточно давно, стеклянные стены использовались чаще всего просто в качестве разделителя помещения, и только недавно они вошли в список интерьерных изюминок. В своих конструкциях мы используем стекло от лучшего мирового производителя листового стекла AGC GLASS EUROPE.
Увидимся!

https://colab.research.google.com/drive/10-8lxKlErq94R7CqmUzGiHGF8gXlT6zO?usp=sharing

Thomasgah,26. 12. 2022 21:03

https://colab.research.google.com/drive/1DPeMbpwK3sk719bDm3sBBJJEmUjjzdVQ?usp=sharing
https://colab.research.google.com/drive/1JRVEQsqNfs0uPQgMYc8_XL2SHh9ZJBiQ?usp=sharing
https://colab.research.google.com/drive/1ZlSA1bdxAHjo388ub611olrSl9-Vfk6c?usp=sharing
https://colab.research.google.com/drive/1JuCUMIxpA8kTnLCN6QKI8BeiJsJsJcRS?usp=sharing
https://colab.research.google.com/drive/11gjQFsgGTNRmHDSSFRxZQTlpIW7BCPGG?usp=sharing

Pills information. What side effects? qgm41w

FiIteft,26. 12. 2022 11:51

How long for oral prednisone to work for asthma https://symbicortinhaler.com/ budesonide inhaler side effects

стеклянные душевые кабины минск

Bogdanwbk,26. 12. 2022 11:22

Доброго времени суток дамы и господа!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Стоит задача грамотно и недорого организовать офисное помещение в короткий срок? Возникли трудности с планировкой? Предлагаем оптимальное решение — современные офисные перегородки на заказ, которые позволят офис разделить по отделам или предоставить каждому сотруднику личное рабочее пространство для спокойной, уединенной работы.
От всей души Вам всех благ!

loli video cp

oshuaHOW,26. 12. 2022 3:01

Lolita Girls Fuck Collection

loli video cp


tki.sk/4lL6N7

s.yjm.pl/BbtC

tw.uy/tw11l

loli video

ChalesBoilm,25. 12. 2022 4:07

Lolita Girls Fuck Collection

loli video cp


tki.sk/4lL6N7

s.yjm.pl/BbtC

tw.uy/tw11l

Gas Slot

TracyHem,24. 12. 2022 8:44



GAS SLOT Adalah, situs judi slot online terpercaya no.1 di Indonesia saat ini yang menawarkan beragam pilihan permainan slot online yang tentunya dapat kalian mainkan serta menangkan dengan mudah setiap hari. Sebagai agen judi slot resmi, kami merupakan bagian dari server slot777 yang sudah terkenal sebagai provider terbaik yang mudah memberikan hadiah jackpot maxwin kemenangan besar di Indonesia saat ini. GAS SLOT sudah menjadi pilihan yang tepat untuk Anda yang memang sedang kebingungan mencari situs judi slot yang terbukti membayar setiap kemenangan dari membernya. Dengan segudang permainan judi slot 777 online yang lengkap dan banyak pilihan slot dengan lisensi resmi inilah yang menjadikan kami sebagai agen judi slot terpercaya dan dapat kalian andalkan

먹튀검증사이트

Williambep,23. 12. 2022 23:45



먹튀검증사이트

Meds low-down sheet. Cautions. gqemim

FareEli,23. 12. 2022 23:27

Sildenafil (Viagra), vardenafil (Levitra, Staxyn), tadalafil (Cialis) and avanafil (Stendra) are viva voce medications that interchange erectile dysfunction close to enhancing the effects of nitric oxide, a logical chemical your centre produces that relaxes muscles in the penis. https://sibluevi.com/ viagra 50mg

loli video cp

Daaidhit,21. 12. 2022 8:41

Lolita Girls Fuck Collection

loli video cp


tki.sk/4lL6N7

s.yjm.pl/BbtC

tw.uy/tw11l

Drug info leaflet. Long-Term Effects. aqddpg

PoGuelo,21. 12. 2022 2:31

Medicines communication sheet. What side effects can this medication cause?
https://paxilcr.top/ where to buy paxil
Best intelligence down medicine. Read tidings now.

Surga Slot

TracyHem,21. 12. 2022 1:43



Surga Slot

Drugs prescribing information. Generic Name. yuyfaj

FaAmepe,20. 12. 2022 23:49

Is rice good for your liver likes https://flagylpls.com/ flagyl walmart

Jago Slot

MichaelSef,20. 12. 2022 2:50



Jago Slot