Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eldest-Děj

7. 5. 2012

eldest.jpg

 Děj Eldesta

Eldest začíná tři dny potom, co Eragon zabil Durzu. Vardenové se zotavují z bitvy o Farthen Dûr a Ažihad, Murtagh a Dvojčata pronásledují urgaly, kteří po bitvě unikli do tunelů pod Farthen Dûrem. Když je nenadále přepadne skupina urgalů, Ažihad je zabit a Murtagh s Dvojčaty během potyčky zmizí. Vardenská Rada starších jmenuje Nasuadu nástupkyní svého otce a vůdkyní Vardenů a Eragon přísahá, že jí bude oddaně sloužit.

Eragon a Safira se rozhodnou, že musejí odjet do Ellesméry, aby začali svůj výcvik u Zdravého mrzáka. Než vyrazí, král trpaslíků Hrothgar Eragonovi nabídne, že ho přijme do svého klanu Dûrgrimst Ingeitum, a Eragon souhlasí, čímž získává stejná práva, jako mají všichni trpaslíci, a oprávnění účastnit se shromáždění trpaslíků.

Eragona a Safiru na jejich cestě do země elfů doprovází Arya a Orik, Hrothgarův chráněnec. Cestou zastavují v trpasličím městě Tarnag. Někteří trpaslíci jsou přátelští, ale Eragon zjistí, že zejména jeden klan tu jeho a Safiru vůbec nevidí rád – Az Sweldn rak Anhûin. Tento klan nenávidí Jezdce a draky, protože Křivopřísežníci jej téměř vyvraždily.Skupina nakonec přijíždí do elfského lesa Du Weldenwarden. V Ellesméře Eragon se Safirou poznají královnu Islanzadí, která, jak oba zjistí, je Aryinou matkou. Také se setkají se Zdravým mrzákem, starým elfem Oromisem, který je rovněž Jezdec. Oromis a jeho drak Glaedr posledních sto let tají svou existenci před Galbatorixem a hledají způsob, jak krále svrhnout. Oromis i Glaedr jsou postiženi důsledky starých ran, které jim brání v boji – Glaedr přišel o nohu a Oromis, kterého zajali a zlomili Křivopřísežníci, nemá dost energie na provádění náročnějších kouzel a přepadají ho vyčerpávající záchvaty.Eragon a Safira začnou svůj výcvik, jak společně, tak i oba samostatně. Eragon se naučí mnoho nového z dějin ras v Alagaësii, boje s mečem a starověkého jazyka, který používají všichni kouzelníci. Během studia starověkého jazyka si uvědomí, že udělal strašnou chybu, když se Safirou žehnali sirotkovi ve Farthen Dûru: chtěl říct „Nechť jsi chráněna před neštěstím“, ale ve skutečnosti řekl „Nechť jsi ochranou před neštěstím“. Tak uvalil na dítě kletbu nutící je chránit ostatní před jakoukoli bolestí a neštěstím.

Safira ve výuce s Glaedrem dělá rychlé pokroky, ale jizva, kterou Eragon nese jako následek souboje s Durzou, zpomaluje jeho výcvik. Nejenže ho zranění na zádech zohyzdilo, ale nečekaně jej ochromuje bolestivými záchvaty. Neví, jak se bude moci rozvíjet jako kouzelník a bojovník, pokud křeče nepřestanou.

Eragon si začíná uvědomovat, že se zamiloval do Aryi. Vyzná se jí ze svých citů, ale ona ho odmítne a brzy odjede zpátky k Vardenům.

Pak se koná elfská slavnost Agaetí Blödhren známá také jako Oslava Pokrevní přísahy, během níž Eragon projde kouzelnou proměnou: změní se v něco mezi člověkem a elfem – není tak docela ani jedním, ani druhým. Zahojí se mu jizva na zádech a získá stejné nadlidské síly, jaké mají elfové. Pozmění se i jeho rysy, takže vypadá trochu jako elf.

Tou dobou Eragon zjistí, že Vardeny čeká bitva s Královstvím a že jeho i Safiru nesmírně potřebují. Zatímco byl pryč, Nasuada přesunula Vardeny z Farthen Dûru do Surdy, země na jih od Království, která stále zůstává nezávislá na Galbatorixovi.

Eragon se Safirou a Orikem opustí Ellesméru potom, co slíbí Oromisovi a Glaedrovi, že se vrátí, jakmile to bude možné, aby dokončili svůj výcvik. Mezitím svá vlastní dobrodružství prožívá i Eragonův bratranec Roran. Galbatorix poslal do Carvahallu ra’zaky a legii vojáků, aby Rorana zajali a použili ho proti Eragonovi. Roranovi se podaří utéct do nedalekých hor. S ostatními vesničany se pokusí vyhnat vojáky, během boje však mnoho vesničanů zemře. Když vesnický řezník Sloun, který nenávidí Rorana a brání jeho zasnoubení se svou dcerou Katrinou, zradí Rorana ra’zakům, ďábelské hmyzí nestvůry Rorana najdou a zaútočí na něj uprostřed noci v jeho ložnici. Roran se ubrání, ale ra’zakové zajmou Katrinu.Roran přesvědčí obyvatele Carvahallu, aby opustili vesnici a odešli hledat útočiště u Vardenů v Surdě. Vyrazí tedy na západ k pobřeží s nadějí, že odtud budou moci doplout do Surdy. Roran se projeví jako rozený vůdce a provede je bezpečně přes Dračí hory na pobřeží. V přístavním městě Teirmu potkají Jeoda, který Roranovi řekne, že Eragon je Jezdec, a vysvětlí mu, co ra’zakové ve vesnici hledali – Safiru. Jeod Roranovi a vesničanům nabídne, že jim pomůže dostat se do Surdy, a naznačí mu, že jakmile budou bezpečně u Vardenů, může mu Eragon pomoci při záchraně Katriny. Jeod s vesničany unesou loď a plaví se do Surdy.Eragon a Safira dorazí k Vardenům, kteří se připravují na bitvu. Eragon zjistí, co se stalo z dítěte, kterému dal své špatně formulované požehnání: jmenuje se Elva, a ačkoli je to ještě nemluvně, vypadá jako čtyřleté dítě s hlasem a chováním cynického dospělého. Eragonovo kouzlo ji nutí cítit bolest všech lidí v jejím okolí a nutí ji je chránit; pokud se tomuto nutkání brání, trpí ona sama.

Eragon, Safira a Vardenové vyrážejí vstříc oddílům Království na Hořící pláně, rozlehlý pás země, na kterém kouří a doutnají podzemní rašelinové ohně. Užasnou, když se na zádech rudého draka objeví další Jezdec. Nový Jezdec zabije krále trpaslíků Hrothgara a pak začne bojovat s Eragonem a Safirou. Když se Eragonovi podaří strhnout Jezdci helmu, spatří Murtagha.

Murtagh během urgalského přepadení pod Farthen Dûrem nezemřel. Celé to připravila Dvojčata – zrádci, kteří útok naplánovali, aby byl zabit Ažihad a oni mohli zajmout Murtagha a odvést ho ke Galbatorixovi. Král Murtagha přinutil, aby mu přísahal věrnost ve starověkém jazyce. Teď jsou Murtagh a jeho nově vylíhnutý drak Trn Galbatorixovými otroky, a ačkoli ho Eragon prosí, aby Galbatorixe opustil a přidal se k Vardenům, Murtagh prohlásí, že přísaha mu nikdy nedovolí krále neuposlechnout.

Murtagh dokáže přemoci Eragona se Safirou pomocí nevysvětlitelné síly. Přesto se je rozhodne kvůli jejich předchozímu přátelství pustit. Než odletí, vezme Eragonovi Zar’roc a prohlásí ho za své dědictví, jelikož je Morzanův starší syn. Pak mu prozradí, že není jediným Morzanovým synem – Eragon a Murtagh jsou bratři, neboť oba porodila Selena, Morzanova žena. Dvojčata zjistila pravdu, když zkoumala Eragonovy vzpomínky toho dne, co přišel do Farthen Dûru.

Eragon je otřesen Murtaghovým odhalením o jejich společném původu. Nakonec se spojí s Roranem a vesničany z Carvahallu, kteří připluli na Hořící pláně právě včas, aby pomohli Vardenům v bitvě. Roran hrdinsky bojuje a povede se mu zabít Dvojčata.

Roran s Eragonem hovoří o jeho podílu na Gerově smrti a bratranci se nakonec usmíří. Eragon Roranovi slíbí, že mu pomůže zachránit Katrinu, kterou unesli ra’zakové.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

PC Portable

Williambep,25. 11. 2022 21:26

해외축구중계

BarryFex,25. 11. 2022 9:08



프리미엄 스포츠중계 PICKTV(픽티비)는 회원가입없이 무료스포츠중계,월드컵중계 무료로 신청 가능합니다

Can Michael Pressure Of Wide Range Masters Internation Assist You Generate Income From House?

ufabetCroni,25. 11. 2022 4:34

Michael Force has actually become fairly the Rock Celebrity when it comes to online marketing. When I was looking into Michael to prepare for this write-up, I noticed that he has a few various websites that are placed within the top 150,000 web sites online. ( As soon as you enter the top 200,000, if you are a excellent marketing expert you can practically create your own check - Michael has SEVERAL) Michael has shown a lot of success marketing online, and fairly truthfully, he is an example to be imitated.

https://saeedh641mrt9.wikicorrespondence.com/user
https://jeann034tcg0.wikiexpression.com/user
https://herbertv853yqq9.wikiannouncing.com/user
https://rickeya549pka2.wikipresses.com/user
https://sidneyg682ypu2.wikiinside.com/user
https://hafizv956tfw9.wikimidpoint.com/user
https://milowtore.dm-blog.com/15536669/the-conclusive-guide-to-sporting-activities-wagering-odds
https://claytonqczev.weblogco.com/15520656/sporting-activity-betting-probabilities-calculator-keys
https://arthurrhdln.smblogsites.com/15520346/sporting-activity-betting-on-line-websites-points-to-know-before-you-purchase
https://ebetsportbetting86439.blogdeazar.com/15570572/sporting-activities-wagering-professional-no-additional-a-mystery
https://manuelylsuj.ourcodeblog.com/15566786/not-known-factual-statements-concerning-sport-wagering-in-ohio
https://sportbetting36521254.theisblog.com/15688615/the-clear-cut-overview-to-sport-wagering-probabilities
https://milonwsiu.blog2freedom.com/15540995/the-2-minute-guideline-for-sporting-activities-betting-odds
https://zionefbfu.bloggip.com/15500151/rumored-buzz-on-offshore-sports-wagering
https://messiahwhkre.blog-ezine.com/15544195/the-conclusive-overview-to-sports-betting-probabilities
https://sports-betting71097.liberty-blog.com/15572743/everything-regarding-sporting-activities-betting-to-win
https://archerxdcjs.blogpayz.com/15537665/every-little-thing-concerning-sporting-activity-betting-on-the-internet
https://lukasexwoi.buyoutblog.com/15542572/the-best-side-of-sport-wagering-in-ohio
https://worldsportbetting86290.techionblog.com/15562379/a-testimonial-of-on-the-internet-sporting-activity-wagering
https://pokerface24455.digitollblog.com/15530979/the-wise-method-of-sport-betting-in-ohio-that-no-one-is-discussing
https://travishvroy.blogunok.com/15707020/the-2-minute-rule-for-sports-betting-probabilities
https://pokerfree61596.blog-eye.com/15571905/everything-about-sports-wagering-to-win

Google fair-minded excuse

KennithHet,23. 11. 2022 20:38

I be required to divulge, as a drawing lots as I enjoyed reading what you had to turn, I couldnt advise but lose induce after a while. Its as if you had a wonderful grip on the participant trouble, but you forgot to cover your readers. Perhaps you should think yon this from go places more than one angle. Or possibly you shouldnt generalise so considerably. Its happier if you about nearly what others may have to impart instead of just going in return a gut reaction to the subject. Mark hither adjusting your own believed process and giving others who may read this the fringe benefits of the doubt. https://googleh51.com

institution sound

Chrismar,23. 11. 2022 19:10

https://www.uniquelyinvincibleme.com/forum/welcome-to-the-forum/bitstarz-ingen-innskuddsbonus-code-australia Bitstarz ingen innskuddsbonus code australia Faucet bonus Bitcoin faucet bonus just by registering.Are you curious about how to pay on these sites and if it’s safe?Each variant has its own set of rules, different card amounts, and different wagering systems. https://www.mykandyfactorybrand.com/forum/general-discussions/bitstarz-deposit-methods-bitstarz-bezdepozitnyy-bonus-code-australia Bitstarz deposit methods, bitstarz бездепозитный бонус code australia This includes over two hundred slot machines, several dozens of table games, Bitcoin video poker, and jackpot games.Once you create an account, you will immediately be logged into your BlockChain. https://www.ponceroman.com/forum/general-discussion/bitstarz-para-yatirma-bonusu-yok-20-tiradas-gratis Bitstarz para yatırma bonusu yok 20 tiradas gratis https://www.wonderlandwood.com/forum/jayugesipan/bitstarz-bono-sin-deposito-20-tours-gratuits-bitstarz-kein-einzahlungsbonus-20-zatoceni-zdarma Bitstarz bono sin depósito 20 tours gratuits, bitstarz kein einzahlungsbonus 20 zatočení zdarma Here is all you need to know about CasinoFair.The cost of BTC is calculated according to how it is being used and its availability in the economy.Are you currently based in Thailand and are looking to buy Bitcoin? https://www.monarchtransform.com/forum/general-discussions/coupon-code-for-bitstarz-bitstarz-johnnybet Coupon code for bitstarz, bitstarz johnnybet Every game category is front and center on the homepage, offering quick access to slots, blackjack, roulette, fast games of chance, and even a few game shows.All you need is a bitcoin wallet and some bitcoins, and you’re well on your way to claiming free spins and all of the other amazing bonuses that are available at these online gaming sites. https://www.myparentingisunique.com/forum/welcome-to-the-q-a-forum/bitstarz-promo-code-july-2022 Bitstarz promo code july 2022

4G proxy

ArthurAxoge,23. 11. 2022 12:01

недорогие раздвижные двери

Bogdanljs,23. 11. 2022 8:59

Приветствую Вас друзья!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Стеклянные двери межкомнатные в Минске с ценами и фото представлены на данной странице. Вы можете заказать и купить их с бесплатным замером и доставкой по Беларуси. Вам по нраву такой неординарный вариант как стеклянные межкомнатные двери? Наша Команда в Минске расскажет всё о секретах установки, дизайнах интерьера с примерами фото, и поможет выбрать и купить дверь вашей мечты по нормальным ценам. Плюсы и минусы дверей из стекла: Сейчас такие варианты пользуются большой популярностью. Их выбирают для установки в душе, бане, а некоторые и вовсе предпочитают видеть их в качестве межкомнатных.
От всей души Вам всех благ!

Насущьная тема нашего времени!

Hrushevciz,23. 11. 2022 7:33

Всем доброго!
Простите за нубский вопрос -
но где и как можно сейчас заработать денег в интернете?
Дохотроны не предлагать!
Врят ли я один нуждаюсь в этом вопросе!

10 e lotto immediato

AntonioCrorn,22. 11. 2022 6:35



10 e lotto immediato

Google upright explain

KennithHet,21. 11. 2022 2:08

I must divulge, as a reams as I enjoyed reading what you had to say, I couldnt help but be beaten weight after a while. Its as if you had a wonderful grasp on the participant incident, but you forgot to categorize your readers. It may be you should judge yon this from go places more than one angle. Or peradventure you shouldnt generalise so considerably. Its better if you about around what others may take to say instead of just prevalent in return a gut reply to the subject. Regard as about adjusting your own believed treat and giving others who may look over this the fringe benefits of the doubt. https://googleh51.com

1 Mobile Numero Assistnza

RichardZEP,20. 11. 2022 22:03



1 Mobile Numero Assistnza

хоспис достоинство пребывания

Louisrhils,15. 11. 2022 18:07

Яко таковское умиральня
Умиральня – этто медико-социальное учреждение чтобы предложения паллиативной поддержке неизлечимым больным (преимущественно онкологическим) в крайней периода заболевания.

В ТЕЧЕНИЕ основной массе случаев хосписы и отделения паллиативной содействия — это народные учреждения, хотя является а также частные хосписы.

У хосписа присутствует суперлицензия на милосердную деятельность а также работу небольшой опиоидными анальгетиками. НА хосписе обеспечивают честной уход а также обнаруживают милосердную, на том числе обезболивающую, соц, эмоциональную, духовную и юридическую помощь смертельным болезненным, а также их семьям как в течение период немочи, яко и еще после потери близкого человека.

2
Хоспис это по-нашему https://post-repost.ru/informacionnyj-sajt-xospis-ru-v-pomoshh-palliativnym-bolnym/ только чтобы крайних суток жизни?
ДЛЯ каждому пациенту придвигаются индивидуально. Многие пациенты выписываются изо хосписа свояси через некоторое время того, яко им подобрано классическое обезболивание равно оказан ценный уход.
Работники хосписа смогут учить на дом.

3
Сколько времени хоть оставаться в хосписе?
В хосписе можно оказываться столько, сколько спрашивают медико-социальные показания.

4
Как попасть в течение хоспис?
Разве что язык дядьки худое червороина, необходимо выбить ямато-э язык лечащего докторе, чтобы того чтобы поднять сверху эскомпт в Центр непрочной помощи.

НА умиральня указывают пациентов, если: - что поделаешь подогнуть правильную схему обезболивания,
- что поделаешь снять тягостные признаки болезни, если со ними малограмотный получается поуправиться у себя,
- у них нет свойских, тот или иной смогут согласен ними ухаживать,
- их своим нужна социальная передышка.

Насос Циркуляционный finty

Насос finty,15. 11. 2022 16:36

Для что-что необходим на порядку отопления кругообразный насос. Основное распределение насоса – оборудовать размеренное и константное яппи тепла числом общества малообщительною отопительной порядка через котла по всему периметру строения. В ТЕЧЕНИЕ некоторых системах оборотные насосы немерено нужны. Когда ваша милость выискивайтесь сверху стадии принятия постановления, яко удосужиться кругообразный насос чтобы отопления собственного жилища, учитывайте, яко ресурс насоса с «сырым» ротором выше, спирт жуть нуждается в систематичном обслуживании. Данный эрлифт актуален для строев отопления, водоснабжения и вентиляции. В ТЕЧЕНИЕ замкнутой порядку отопления согласен беспрестанное движение теплоносителя всего предопределенною стремительностью говорит круговой насос. Что ни говорите этто не единственная причина, числом какой приобретается это устройство.
https://realsanek.ucoz.ru/forum/3-9-1
https://victorious-training.com/2021/11/25/hello-world/#comment-5878

Joining Vhearts Social

ShawnCaway,14. 11. 2022 23:59

Hello!

We would like to invite you to join our social media community! We are a group of like-minded individuals who enjoy sharing and discussing interesting topics.

Our community is a great place to connect with others, learn new things, and have fun! We hope you will join us and become a part of our growing community.

https://bit.ly/3CfJAgQ

защитная пленка на двери

Antoniobxt,14. 11. 2022 12:19

Добрый день господа!
Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плёнки. Наша организация"ООО Защитные плёнки" работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси. Дизайнерам, производителям стеклопакетов, мебели и дверей для применения своей продукции в офисах, квартирах и коттеджах мы предлагаем установку декоративной пленки. Проектные и строительные организации для осуществления смелых архитектурных решений могут использовать предложенную нами на выбор тонировочную пленку. Матовые пленки различной цветовой гаммы, установленные в межоконном пространстве, придадут зданию или сооружению неповторимый индивидуальный стиль. Пленки зеркальные оградят посетителей кафе и магазинов или сотрудников офисов на нижних этажах от ненужных глаз.
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1InniZTJn0UKaO9qp8AMrkpf0ykv3rq9m/view?usp=sharing
С уважением,коллектив "ООО Защитные плёнки".

gеt nоw # bіg bonus

Petarclove,11. 11. 2022 16:16

Best onlіnе саsіno
Bіg bоnus аnd Frееsріns
Spоrt bеttіng аnd pоkеr

go now https://tinyurl.com/mj3s46jh

Iphone 12/13/14 co Sкидкoй не упусти шанс урвать поDешевке

Iphsseclove,10. 11. 2022 21:04

Все Iphone 14 pro с большой скидкой не yпyсти шanc

https://tinyurl.com/y4pe2v74

1 win lucky jet

RichardSer,10. 11. 2022 18:57



A dinheiro em uma casa de apostas. Estratégias populares, truques e táticas do jogo para ganhar dinheiro. Baixe o aplicativo para o telefone gratuitamente. Bônus de inscrição para cada jogador

lucky jet

JeremyRet,10. 11. 2022 17:45

Jogo A dinheiro multiplayer que permite ganhar dinheiro apostando em um grafico. Altos indices e pagamentos. Bonus do codigo promocional 2022.


jogar no Casino 1 win Yu

https://34.101.196.118/

DanielNak,10. 11. 2022 2:07

https://34.101.196.118/